Produktionsteknisk specialist

Arriva söker en produktionsteknisk specialist. Rollen innebär ett ansvar för att bidra till att utveckla Arrivas verkstäder vid både våra tåg- och bussdepåer. Se över processer, flöden, maskiner och annan utrustning för att åstadkomma en underhållsverksamhet på högsta nivå.  

I arbetsuppgifterna ingår: 

 • Projektleda eller utse projektledare för projekt kopplat till det produktionstekniska arbetet.
 • Analysera och prioritera behovet av nyanskaffning av verkstadsutrustning.
 • Bereda och kravställa utrustning och installation samt driva genomförande.
 • Driva på verkstadsorganisationens arbete med 5S.
 • Ansvara för att det finns underhållsplaner och underhållsloggar för samtliga verkstäders verktyg och utrustningar.
 • Ansvara för att det finns uppdaterade handhavande och underhållsinstruktioner för samtliga maskiner, verktyg och utrustningar.
 • I tid bereda verkstäderna för kommande underhåll och underhållsrevisioner. Detta görs bland annat genom att säkra maskiner och verktyg, utbildning samt arbetsblatsdokumentation.
 • Utbilda underhållspersonalen i verkstadsutrustning och arbetsmoment.
 • I förändringar och projekt, säkra, att arbetsmiljöregler omhändertages, riskbedömningar säkras, Maskindirektiv och CE-märkning beaktas.
 • Driva verkstädernas produktionstekniska arbete, förbättringsarbete samt utveckla verkstädernas Lean-program.
 • Supporta verkstadsorganisationen i produktionstekniska frågor.

 

DU ERBJUDS

Ett omväxlande jobb där projekt, specialisering och fokus delvis själv kan väljas.

Nära samarbete med din närmaste chef (som stöttar dig i din dagliga utveckling på både på kort och lång sikt), kollegor med olika specialistområden, ett spännande samarbete med kund, leverantörer och externa specialister som skapar goda förutsättningar för utveckling och ett stort kontaktnät. Arriva erbjuder utbildningar för dig som ser en långsiktighet inom organisationen och vill utvecklas inom dina specialistområden eller mot ett gemensamt mål.

 

DIN PROFIL

För tjänsten krävs relvant eftergymnasial utbildning. Du har några års arbetslivserfarenhet. Du har eget stort driv, är strukturerad och är van vid att arbeta i projekt.  

Du har bred teknisk erfarenhet troligen inom något av områdena produktionstenik, elektronik, maskinteknik eller pneumatik. Erfarenhet av fordonsteknik är meriterande. 

Troligen har du tidigare jobbat som produktionsingenjör, senior produktionstekniker, teknisk projektledare eller teknisk specialist. 

Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi är öppna för både juniora och seniora sökande.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer ha din placering i Råsta men kommer arbeta vid samtliga våra verkstäder runt om i Stockholm. Du rapporterar direkt till vår teknikchef. Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats. 

 

SÖKNING TILL TJÄNSTEN
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande då det är en underrepresenterad grupp i flera av våra yrkesgruppper. Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast 2021-03-14. Om detta låter intressant så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Otto Keyser, Teknikchef, via otto.keyser@arriva.se

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansök