Kundvärdar till Pågatågen sökes för semestervikariat

I många tusen skåningars vardag är Pågatågen en självklar del. Sedan 2007 har Arriva på uppdrag av Skånetrafiken framgångsrikt drivit Pågatågstrafiken. Pågatågen trafikerar 70 stationer i Skåne och ytterligare ett tiotal till i Blekinge, Småland och Halland. Vi har i dagsläget ca 500 medarbetare fördelade på våra stationeringsorter i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Ystad och Trelleborg.

Om tjänsten

Att vara Kundvärd är ett rörligt och omväxlande arbete. Kundvärdar arbetar ombord på våra Pågatåg. Arbetet innebär att ge kundservice och bidra till en säker, trygg och trevlig resa, samt visering av biljetter. Kundvärdar arbetar skiftarbete under dygnets alla timmar vilket betyder att du måste kunna tjänstgöra tidiga morg­nar, sena kvällar och helger såväl som storhelger.

Tjänsten är ett semestervikariat och kommer att löpa under sommarmånaderna juni, juli och augusti. För rätt person finns möjlighet till förlängning i form av en timanställning.

Våra aktuella orter för placering är Malmö, Trelleborg, Helsingborg, Hässleholm och Ystad. Specificera gärna i din ansökan vilken ort du helst vill arbeta på.

Din bakgrund

Vi vill att du har gymnasiekompetens eller motsvarande, goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet fordrar social kompetens och ett visst mått av teknisk förståelse samt datorvana. Tidigare erfarenhet av serviceinriktat yrke, körkortsinnehav och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper

Att vara Kundvärd på Pågatågen är ett självständigt och ansvarsfullt arbete som innebär god samarbetsförmåga, intresse för att arbeta med och bland människor, ge god service, samt kunna hantera människor på ett professionellt sätt. Säkerhet är ett be­grepp som är en av stöttepelarna inom all spårbunden trafik, varav arbetet fordrar att du ställer upp på och följer de regler som finns. Du är noggrann, gillar att ta ansvar och passa tider. Ibland är det många saker på gång samtidigt och då måste du kunna prioritera.

Ansökningsprocess

Då vår rekryteringsprocess sker löpande ser vi gärna att vi får din ansökan så snart som möjligt, men senast den 20/4 2021. Du söker tjänsten via länken, för frågor eller funderingar kring tjänsten kontakta Enhetschef Anette Kranjc på anette.kranjc@arriva.se eller Roxina Karlsson Viebke på roxina.viebke@arriva.se.

Din anställning inleds med betald teoretisk och praktisk utbildning. Första omgående med utbildning börjar i slutet av april, därefter kommer vi ha fler omgångar med utbildningar i maj. Blir du utvald att gå utbildningen kommer vi efterfråga ett utdrag ur belastningsregistret. Anställningen är ett sommarvikariat med möjlighet till timanställning, och du kommer vara placerad på någon av Arrivas depåer i Skåne.

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.

Ansök