Arriva söker nu en underhållsplanerare

Är du en nyfiken person som gillar teknik och att lära dig nya saker? Som planerare får du möjlighet att ingå i ett spännande team och vara en av spindlarna i nätet genom planeringen av underhållet. Om du har en positiv inställning och ser möjligheter i utmaningar så tror vi att du kommer att trivas i vårt team!

Din uppgift

 Som underhållsplanerare ingår du i planeringsavdelningen som ansvarar för fordons, underhålls- och materialplaneringen i Arrivas tåg- och bussdepåer. Planeringsavdelningen ansvarar för uppsättningen av underhållsdata i underhållssystemet SAP samt strategisk planering och uppföljning av verkstäderna. MRP-controller finns både för buss och tåg för att ombesörja materialplaneringen.

Som underhållsplanerare är du ansvarig för att uppdatera och skapa nya utrustningar och underhållsplaner i SAP samt arbeta med förbättring och optimering av dessa i samarbete med fordonsingenjörerna. Dessutom kommer du att stötta planeringschefen kring fordonsplanen. Underhållsplaneringen behöver anpassas till kapacitet hos leverantörer och verkstäderna, därav behöver underhållsplanerna utjämnas för att skapa en jämn beläggning. Som underhållsplanerare är du i nära samarbete med planeringschefen ansvarig för att ta fram balanserade strategiska planer och kommunicera dessa till verkstäderna för utförande.

Arbetet innebär bland annat:

Löpande framtagning, uppdatering och uppföljning av utjämnad underhållsplanering med hjälp av SAP och Excel.

Framtagande av underhållsplanering anpassad efter verkstädernas och leverantörers kapacitet.

Kommunikation med leverantörer, verkstadschefer, lageradministratörer för att ta fram bästa planen.

Uppdatering och kontroll av underhållsrelaterad masterdata i SAP.

Din bakgrund

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och är duktig på att planera och organisera, samtidigt som du är nyfiken och vill lära dig. Du är en person som ser möjligheter. För rollen krävs också logiskt tänkande och hög nivå av problemlösningsförmåga. Du har en teknisk eller logistiskrelaterad utbildning, gärna Högskoleingenjör eller motsvarande. Alternativt har du arbetat med liknande arbetsuppgifter. Mycket god datavana krävs och du är van vid att jobba snabbt och effektivt med datorer. Även goda Excelkunskaper behövs då datorn är din bästa vän i planeringen.

Ansök