Arriva söker spårvagnsförare till Tvär- och Nockebybanan

Din nya tjänst

Nu har du möjlighet att söka jobb som spårvagnsförare. Tycker du om människor, service och tycker att det skulle vara roligt att köra spårvagn är det här ett perfekt jobb för dig! Som förare ansvarar du för att transportera våra resenärer på ett säkert, tryggt och trevligt sätt. När du kör spårvagn har du hela tiden en ”levande och skiftande omgivning” framför dig från förarhytten. Vi söker nu förare på heltid som kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga morgnar som sena kvällar och helger (tjänstgöring varannan helg). Genomsnittlig veckoarbetstid är 36,5 h med samtliga raster betalda, förmåner såsom träningslokal, läkarvård, SL-kort, Rikslunchkort och friskvårdsbidrag ingår.

Din profil

Tjänsten som spårvagnsförare är ett ansvarsfullt arbete där det ställs höga krav på att du sätter säkerhet främst. Som person är du självständig, ansvarsfull och stabil. Eftersom många delar trafikutrymmet med dig krävs det att du kan arbeta under stress, har en hög koncentrationsförmåga och simultankapacitet. Du behöver även vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt då arbetet kräver ett starkt regel- och instruktionsfokus. Eftersom vi jobbar med persontrafik är det viktigt att du även är serviceinriktad och motiverad till att bli vår nya medarbetare. Det krävs goda svenska språkkunskaper eftersom all trafiksäkerhetsmässigt viktig information ska kunna framföras utan svårighet. Eftersom det är ett stillasittande arbete ser vi gärna att du har en aktiv fritid.

Krav

  • Du måste ha fyllt 20 år eftersom det är minimiåldern för spårvagnsförare.
  • Ha minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskap.
  • Behärska de fyra räknesätten.
  • Goda språkkunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.
  • God hälsa, fullgott färgseende samt god syn och hörsel.
  • B-körkort utan prövotid samt en god vana att köra i stadstrafik.
  • Kunna ta dig till och från våra depåer i Alvik och Ulvsunda under dygnets alla timmar.
  • Kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga mornar som sena kvällar och helger.

Sammanfattningsvis, vill du arbeta med att köra spårvagn, tycker om att arbeta ensam och gärna ger det lilla extra för dina medmänniskor tycker vi att du ska söka denna tjänst. Innan du kan bli aktuell för anställning får du genomgå ett webbaserat förtest, intervju, ett arbetspsykologiskt urvalstest, bilkörningstest samt en hälsoundersökning. Vi kommer också begära in utdrag ur belastningsregistret.

Din anställning börjar med nio veckors betald utbildning med start i början av september där skriftliga och praktiska prov ingår. Väljer du att på egen begäran säga upp din heltidstjänst som spårvagnsförare inom två år efter examinationsdatum kommer du att bli återbetalningsskyldig för utbildningstiden på nio veckor.

Din ansökan

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt där du bifogar ditt CV och personligt brev samt ditt fullständiga personnummer. Intervjuer sker fortlöpande och sista ansökningsdag är 2021-05-09. Tjänsterna tillsätts löpande. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald. För närvarande önskar vi särskilt öka andelen kvinnor hos oss.

Är du intresserad och har frågor angående ansökan och anställning kan du kontakta Ann-Marie Heurgren, ann-marie.heurgrenjonsen@arriva.se eller Fida Mohammad, fida.mohammad@arriva.se

Fackliga företrädare är från Seko: lina.yafi@arriva.se och från ST: doris.philip@arriva.se.

 

Ansök