Arriva söker Fordonsingenjör för buss och tåg inom teknikdivisionen i Stockholmsregionen

Är du en nyfiken person som gillar teknik och att lära dig nya saker? Som fordonsingenjör får du en bred roll och får arbeta med flera olika fordonstyper för att förbättra fordonens underhåll. Du får möjlighet att ingå i ett team med fler fordonsingenjörer med mål att förbättra bussarna och tågens tillförlitlighet och tillgänglighet!

Om Tjänsten

Arriva underhåller fordon för lokaltrafik; bussar, spårvagnar och tåg i Stockholmsregionen i egna verkstäder. Som Fordonsingenjör är du en del av Planeringsavdelningen inom teknikdivisionen som ansvarar för att säkerställa förutsättningar för verkstäderna att utföra underhållen. Vi arbetar med underhållsplanering, reservdelsplanering, underhållsplaner och underhållsinstruktioner.

Fordonsingenjörens roll är att bereda underhållet, vidareutveckla underhållsinstruktioner och underhållsintervall för att förbättra fordonen och deras underhåll. Som ansvarig fordonsingenjör kommer du följa upp kpier kring fordonens prestanda och vidta åtgärder för att minska fel. Vid större fordonsfel genomför du en strukturerad utredning och kommer snabbt med lösningsförslag och åtgärder som implementeras av verkstäderna med din ledning och styrning.

Du kommer samverka med planerare, mekaniker, verkstadschefer och vara med och stötta upp i fordonsförvaltningsmöten med vår kund SL. Målet är alltid att leverera hela och rena fordon på ett kostnadseffektivt vis.  

Arbetet innebär bland annat:

  • Ta fram förutsättningar i form av kravspecifikationer för upphandling av reservdelar
  • Vara behjälplig vid felsökning av fordon, underhållssupport, riskbedömningar, och ansvara för att rätt underhållsåtgärder vidtas
  • Ta fram och uppdatera underhållsinstruktioner och dokumentation
  • Utföra fordonstekniska utredningar för att komma fram till rotorsaken till säkerhetskritiska fel och vidta åtgärder

Din bakgrund

Som person är du nyfiken och har ett stort intresse för teknik. Du trivs i en verkstadsmiljö och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter för ett fordons tillförlitlighet men även för arbetsprocesser. Vidare ser vi att du är strukturerad, analytisk och drivande under arbetets gång. Du kommer att arbeta mot ett flertal kompetensområden och då du är sammanhållande för att rätt åtgärd genomförs kräver tjänsten att du tar initiativ, är flexibel och har ett gott samarbete med övriga kollegor.

Vi söker dig som

  • Har en bred och djup teknisk erfarenhet inom områden relaterade till fordonsteknik.

  • Har eftergymnasial utbildning som ingenjör (Maskinteknik, Fordonsteknik), systemspecialist eller liknande specialistroll.

  • Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av underhåll eller verkstadsarbete.

Du erbjuds

Med värdeord som “One Arriva” och “Thinking Beyond” fortsätter Arriva att växa och utvecklas på marknaden i Sverige och i Europa. Processer, rutiner och arbetssätt förbättras ständigt och du kommer vara en del i den snabba utvecklingen. Du får vidare utvecklingsmöjligheter internt på Arriva då rollen kan anpassas efter dina spetskompetenser och utvecklas därefter.

Placeringen för rollen är i Stockholmsområdet, Råsta Bussdepå i Sundbyberg.

Ansök