Arriva söker rangerare till Tvärbanan och Nockebybanan

Miljö och säkerhet är viktiga delar av människors vardag och som ett led i detta pågår utbyggnad av spårtrafiken i Stockholm. Underhållsavdelningen på Ulvsundadepån sköter service och underhåll på spårvagnar A32 och A35 på Nockebybanan och Tvärbanan. Vi söker nu en serviceinriktad Rangerare till depån. Är du en säkerhetsmedveten person som gillar att ge service och vill vara en del av ett härligt team är det här arbetet perfekt för dig!

Din uppgift

I tjänsten som Rangerare ansvarar du för att planeringen av tursättningen utförs, att omfördela tåg/fordon vid avvikelser från ordinarie omlopp samt ansvarar för att tursättningslistan uppdateras.

Du ansvarar även för att trafiksäkert rangeringsarbete utförs enligt spårvägs direktiv samt att säkerställa att rätt fordon kommer till rätt arbetsplats för reparation och underhåll.

Efter utfört underhåll ansvarar rangeraren för att fordon ställs upp rätt plats, och att enbart godkända fordon tas ut i trafiken.

Förutom detta innefattar tjänsten lättare underhåll, rapportering i datorsystem, viss vagnstädning, samt utvändigtvätt. Du kommer att ha ett tätt samarbete med trafikledningen. Arbetet utförs i våra depåer Ulvsunda och Bromma. Arbetet bedrivs på dagtid. Vid behov kan skiftarbete förekomma.

För att kunna utföra arbetet kommer du att få utbildning för framföra spårfordon på depåområdet. 

Din bakgrund

Vi ser helst att Du har teknisk utbildning. Har du tidigare arbetat med spårfordon är det en merit. Datavana och B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Säkerhet och service är grunden för vårt arbete och det är därför viktigt att du är noggrann och säkerhetsmedveten i allt du gör. Du har en god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Du är serviceminded och ansvarstagande. För att komma i fråga för anställning måste du uppfylla de i transportstyrelsens föreskrifter uppställda krav på hälsotillstånd.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast  den 30:e september 2021. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför kvinnliga sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan! Du ansöker genom att klicka på länken nedan. För mer information Kontakta Verkstadschef Johan Wessman på Ulvsundadepån tel:072 180 45 01.

 

Ansök