Arriva söker Planerare till Teknikdivisionen

Med en stor fordonsflotta möjliggör Arriva resande i våra städer, dygnet runt året om, genom att erbjuda kollektivtrafik till alla våra resenärer. För att möjliggöra detta ser vi planering som en central del i organisationen och vi utvecklar därför vår planeringsavdelning inom teknikdivisionen för att ytterligare optimera vår långsiktiga planering. Om du vill vara en spindel i nätet och sammanhålla planering av fordon och underhåll inom Arrivas teknikdivision så är detta en roll för dig! Vi söker en nyfiken person som gillar att utveckla och hitta möjligheter för att förbättra vårt underhåll och göra våra planer ännu säkrare.

Din uppgift

Som planerare kommer du att ingå i Planeringsavdelningen som ansvarar för fordonsplanering samt underhåll och materialplanering i Arrivas tåg- och bussdepåer. Planeringsavdelningen ansvarar för samtlig strategisk planering av fordon, underhåll och material samt arbetar med materialanskaffning och uppföljning av verkstäderna.  

Du kommer att ta fram och utveckla Fleetplanen för nyanskaffning och försäljning av fordon. Som planerare genomför du också långsiktig strategisk planering av förebyggande underhåll (FU) för att anpassa planeringen till en jämn kapacitet, både för interna verkstäder och leverantörer. För underhållsplaneringen används SAP PM och det ingår i din roll att förvalta Masterdata samt arbeta med förbättring och optimering av underhållsplaner i samarbete med fordonsingenjörerna. Vi har ett nära samarbete inom avdelningen och tillsammans med planeringschefen ansvarar du för att ta fram strategiska planer och kommunicera dessa inom Arriva.

Arbetet innebär bland annat:

  • Uppdatering av fleetplan efter ändrade trafikplaner, fordonskrav , avtalskrav och strategiska initiativ.
  • Löpande framtagning, uppdatering och uppföljning av strategisk underhållsplan med hjälp av SAP och Excel.
  • Framtagande av underhållsplanering anpassad efter verkstädernas och leverantörers kapacitet.
  • Kommunikation med trafikplanering, leverantörer, verkstadschefer och inköpare med flera för att ta fram en optimerad plan och följa upp.
  • Uppdatering och kontroll av Masterdata i SAP (PM).

Din bakgrund

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och är duktig på att planera och organisera, samtidigt som du är nyfiken och vill lära dig. Du har troligen en teknisk utbildning/examen, gärna högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande. Mycket god datavana krävs och goda Excelkunskaper är viktigt för att lyckas i rollen.

Vad erbjuder Arriva dig?

I denna roll som underhållsplanerare får du vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt företag. Processer, rutiner och arbetssätt förbättras ständigt och du kommer vara en del i den snabba utvecklingen. Placeringen för tjänsten är i Råsta, Sundbyberg.  

Ansök