Arriva söker spårvagnsförare till Tvärbanan och Nockebybanan

I Stockholm reser c:a 128 000 resenärer med våra spårvagnar en vanlig vardag. Vi gör vårt yttersta för att ge våra resenärer en säker, trygg och punktlig resa. Vill du vill vara med på vår resa?

Din nya tjänst

Tycker du om människor, service och tycker att det skulle vara roligt att köra spårvagn är det här ett perfekt jobb för dig! Som förare ansvarar du för att transportera våra resenärer på ett säkert, tryggt och trevligt sätt. När du kör spårvagn har du hela tiden en ”levande och skiftande omgivning” från förarhytten. Vi söker förare på heltid som kan arbeta oregelbundna arbetstider och helger (tjänstgöring varannan helg). Genomsnittlig veckoarbetstid är 36,5 h med samtliga raster betalda, förmåner såsom träningslokal, läkarvård, SL-kort, Rikslunchkort och friskvårdsbidrag ingår.

Din profil

Spårvagnsförare är ett ansvarsfullt yrke där det ställs höga krav på att du sätter säkerhet främst. Som person är du självständig, ansvarsfull och stabil. Eftersom många andra delar gatorna med dig krävs det att du kan arbeta under stress, har en hög koncentrationsförmåga och simultankapacitet. Du behöver vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt då arbetet kräver ett starkt regel- och instruktionsfokus. Tjänsten är ett serviceyrke där vi sätter resenärerna i fokus.

Krav

  • Du måste ha fyllt 20 år eftersom det är minimiåldern för spårvagnsförare.
  • Ha minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskap.
  • Behärska grundläggande matematiska kunskaper.
  • Goda språkkunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.
  • God hälsa, fullgott färgseende samt god syn och hörsel.
  • B-körkort utan prövotid samt en god vana att köra i stadstrafik.
  • Kunna ta dig till och från våra depåer i Alvik och Ulvsunda under dygnets alla timmar.
  • Kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga mornar som sena kvällar och helger.

Om du gärna ger det lilla extra för dina medmänniskor tycker vi att du ska söka denna tjänst. Innan du kan bli aktuell för anställning får du genomgå ett webbaserat förtest, intervju, ett arbetspsykologiskt urvalstest, bilkörningstest samt en hälsoundersökning. Vi kommer också begära utdrag ur belastningsregistret.

Din anställning börjar med nio veckors betald utbildning i slutet av november där skriftliga och praktiska prov ingår. Väljer du på egen begäran säga upp din tjänst som spårvagnsförare inom två år efter examinationsdatum kommer du att bli återbetalningsskyldig utbildningstiden på nio veckor.

Öppet hus för kvinnor

Den 12 oktober kl. 18:00 bjuder vi in kvinnor till en informationsträff i Ulvsundadepån där man även får möjlighet att provköra spårvagn med instruktör. Anmäl dig till
ann-marie.heurgrenjonsen@arriva.se senast 10 oktober så får du vägbeskrivning.  

Ansök via Arrivas hemsida

Intervjuer sker fortlöpande och sista ansökningsdag är 2021-10-31. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald. För närvarande önskar vi särskilt öka andelen kvinnor hos oss.

Är du intresserad och har frågor angående ansökan och anställning kan du kontakta Ann-Marie Heurgren, ann-marie.heurgrenjonsen@arriva.se eller Fida Mohammad, fida.mohammad@arriva.se Fackliga företrädare är från Seko: lina.yafi@arriva.se och från ST: doris.philip@arriva.se  

Ansök