Trafik- och informationsledningschef för det nationella nätet till Arriva

Till Pågatågens och Östgötapendelns driftcenter i Helsingborg söker vi en engagerad chef för trafik- och informationsledningen.

Är du en erfaren chef som trvis med att arbeta i händelsernas centrum? Då kan möjligheten som chef för trafik- och informationsledningen för Pågatåg och Östgötapendeln vara precis rätt jobb för dig. Du blir del av ett stabilt, förbättringsinriktat och värderingsstyrt företag som bidrar till att fler reser kollektivt. Vi ser mycket fram emot din ansökan!

Vad vi erbjuder dig

För många tusen skåningars och östgötars vardag är Pågatågen och Östgötapendeln en självklar del. Som trafik- och informationsledningschef på Arriva får du möjligheten att ansvara för ett kompetent, ansvarstagande och levererande team som tillsammans strävar efter en optimerad trafik- och informationsledning för Pågatåg och Östgötapendeln. På Arriva arbetar vi enligt våra värderingar One Arriva, Doing the right thing, Great customer experience och Thinking beyond. Som chef hos oss kommer du ges möjligheten att utvecklas i ditt ledarskap.

Dina framtida arbetsuppgifter

Genom vårt driftcenter har vi samordnat våra samarbetspartners för att säkra ett effektivt flöde där vi alltid har kunden i fokus. Det innebär att vi här praktiskt kan optimera det dagliga flödet kring fordonsunderhåll, stationsunderhåll och ersättningsbussar.

Trafik- och informationsledningen är en kritisk verksamhet som dagligen kräver snabba och välövervägda beslut då förändringar i trafikflödet kan uppstå dagligen och ofta akut. Det kan innefatta underhåll av fordon liksom kritiska bemanningsfrågor. Som chef är du spindeln i nätet och interagerar med många interna och externa kontaktytor. I teamet som du leder finns 24 kompetenta medarbetare samt reserver som personalledare, fordonsledare, informationsledare samt skiftledare. Det är du som leder och utvecklar dessa medarbetare genom ett individanpassat och coachande ledarskap.

I rollen ingår att:

  • ansvara för din personals arbetsmiljö
  • optimera den dagliga verksamheten på trafik- och informationsledningen
  • ansvara för att trafiken levereras säkert och pålitligt
  • ansvara för att fordon styrs och planeras enligt fastställda intervaller för underhåll
  • säkerställa att en hög störnings- och krisberedskap upprätthålls
  • ansvar för att utarbeta och förbättra rutiner och processer
  • uppföljning och rapportering kring nyckeltal gällande leverans av trafik

Du kommer även att vara en del av driftområdesledningen och rapportera till driftchefen. Tjänsten är placerad på Raus i Helsingborg. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten. Vid kritiska situationer kan obekväma arbetstider förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig sin är en erfaren chef som har en vana att leda medarbetare. Som chef har du ett individanpassat, lyhört och coachande ledarskap. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande beprövad erfarenhet relevant för tjänsten, Det är meriterande om du har erfarenhet från kollektivtrafiken och/eller erfarenhet från trafikledning eller liknande. Då vi arbetar i många olika system söker vi dig med god systemvana. Internt kommunicerar vi på svenska, du behöver därför ha goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Arriva är ett internationellt företag och internationella kontakter förkommer så även goda kunskaper i engelska krävs.

Som person är du kommunikativ och har en förmåga att skapa goda relationer med andra. Rollen innebär att hantera mycket information så för att vara framgångsrik har du ett strukturerat arbetssätt. Eftersom du i rollen förväntas sträva efter att optimera ditt ansvarsområde och då vi arbetar i en affärsintriktad verksamhet söker vi dig som är resultatorienterad i ditt sätt.

Ansökningsprocess

Då vår rekryteringsprocess sker löpande får du gärna skicka din ansökan redan idag. Intresseanmälan med cv och personligt brev skickas via länken i annonsen senast den 7 december 2021. Vid frågor om tjänsten kontaktas Driftchef Trafik Kalle Ekebjär på mail kalle.ekebjar@arriva.se eller på telefon 0766-448 997.

Vi ser fram emot att få ta del av din intresseanmälan till denna intressanta tjänst.

Välkommen!

 

 

 

Ansök