2019-grads-2-1.jpg

Graduates

Arriva-Graduates-Induction-2017-200.jpg

Programmets upplägg

Arrivas Graduate Programme är ett traineeprogram på 18 månader som vänder sig till dig som är nyutexaminerade akademiker och vill se en snabb utveckling av din karriär och har ett intresse av att bli morgondagens ledare.

Dina placeringar

Programmet är uppbyggt med fem placeringar på cirka 3-4 månader vardera. Placeringarna är fördelade utifrån behov och intresseområde där du har möjlighet att påverka utifrån dina intressen och examen. Det vanligaste är att du börjar och avslutar på den avdelning där det är tänkt att du sedan kommer att fortsätta din anställning. Det ingår också en placering i driftnära verksamhet och en placering utomlands inom koncernen.

Arriva-Graduates-171.jpg
Arriva-Graduates-Induction-2017-224.jpg

Vi stödjer dig hela resan

Under varje placering får du ett projekt med hög relevans för vår verksamhet att arbeta med. Det kan röra sig om att utreda ett problem i en befintlig situation och ta fram en strategi för att förbättra flöden, processer och arbetssätt. På så vis kommer du under programmet ha en stor strategisk påverkan på vår verksamhet och göra skillnad.

Mentor och fadder

Under projekteten kommer du att få löpande stöd från organisationen och de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina projekt. Förutom din chef kommer det finnas en specifik projektansvarig för varje placering samt en koordinator från HR och en mentor från ledningsgruppen som stödjer dig. Vi har också ett faddersystem där du får en fadder som själv genomgått programmet. Våra erfarenheter är att det ger de bästa förutsättningarna för att lyckas, inte bara med dina arbetsuppgifter utan även utvecklas personligen.

Arriva-Graduates-197.jpg
Arriva-Graduates-Interactions-3268-acentertop.jpg

Så här söker du

Ansökningsperioden är december-januari och programmet startar sedan den 1 september.

Du söker via lediga jobb här på sidan.

Det här söker vi

Vi söker personer med olika erfarenhet och bakgrund eftersom våra graduates placeras på olika avdelningar.

Det är dock vanligt att vi söker civilingenjörer inom samhällsplanering, logistik, maskinteknik eller industriell ekonomi. Du kan läsa mer om vilka placeringar vi har i samband med att ansökningsperioden startar.

IMG_0234-acentertop.jpg